Fotoja që po drithëron gjithë botën

Xheneta dhe Ibadetja janë refugjate nga Kosova të cilat janë prekur pikërisht nga ky çrregullim i tmerrshëm; ato janë pasive, nuk lëvizin, nuk flasin dhe janë të paafta për të ngrënë apo për të pirë. Pra, nuk stimulojnë dot lëvizjet fizike.

Shkaqet nuk janë ende të qarta, por pjesa më e madhe e ekspertëve janë të mendimit se traumat janë shkaktari kryesor.

Siç edhe publikohet në faqen e “World Press Photo”, sindroma ka prekur një numër të madh të refugjatëve të moshës 7-19 vjeç, të ardhur kryesisht nga ish- vendet sovjetike. Zakonisht përmendet se marrja e një vendbanimi për familjet e të sëmurëve ka çuar në përmirësimin e shëndetit të tyre.

Fotoja ka marrë çmimin e parë në kategorinë “People” dhe është publikuar gjerësisht,transmeton Gazeta NewBorn. Ja edhe foton me poshte.

(Visited 230 times, 1 visits today)